EVEREST AYURVEDA himalájský bylinný čaj KARAVI

119 Kč
Skladem, ihned k odeslání (5 ks)
Můžeme doručit do:
25.11.2024

Intolerance & citlivé trávení

  • Glycyrrhiza glabra příznivě působí na optimální zažívání u citlivých osob
  • Curcuma longa prospívá správné činnosti trávicího traktu
  • Foeniculum vulgare podporuje dobré zažívání a přispívá k detoxikaci
  • Terminalia chebula příznivě ovlivňuje zdravou činnost žaludečně-střevního traktu
  • Terminalia bellirica pozitivně ovlivňuje trávení a střevní peristaltiku
  • Emblica officinalis posiluje imunitu a harmonizuje činnost trávicí soustavy

Detailní informace

Detailní popis produktu

 

Doporučené dávkování

2–3 šálky za den

Příprava

Jednu čajovou lžičku bylinné směsi (cca 2 g) nechte pro aktivní zdravotní účinek 3–5 minut povařit nebo při preventivním užívání přelijte 250 ml vroucí vody a nechte 10 minut vyluhovat.

Užívání

Himálajské byliny se tradičně nechávají alespoň 3–5 minut povařit v případě, že je používáme jako prostředek k optimalizaci duševních a tělesných funkcí organismu. Takto připravený odvar má silnější působení, jemnější chuť a příznivě ovlivňuje trávení. Jednotlivé části bylin (květy, plody, semena, stonky, listy, kůra, oddenky a kořeny) jsou cíleně rozemlety na jemné části, aby mohlo dojít k jejich homogennímu promísení, které zaručuje nejkvalitnější účinnost ájurvédských směsí. Pokud čaje používáme jen jako preventivní, podpůrný či povzbuzující prostředek, můžeme nechat byliny pouze vyluhovat.

Pro optimální působení bylinného odvaru pijeme čaje teplé nejlépe ráno před snídaní, během dne jednu hodinu před jídlem a večer před spaním po dobu trvání obnovy kýžených funkcí organismu. Ponechejte týdenní pauzu po spotřebování každého balení.

Specifická chuť každého čaje je součástí terapeutického působení a odpovídá ájurvédským vlastnostem šesti chutí. Proto doporučujeme nepřidávat žádná sladidla.

Upozornění:

Doplněk stravy s bylinami. Ukládejte mimo dosah dětí. Uchovávejte na suchém místě do 25°C. Nepřekračujte doporučené dávkování. Nepoužívejte jako náhradu pestré stravy. Není určeno pro děti, těhotné a kojící ženy. Země původu: Nepál

Doplňkové parametry

Kategorie: Himálajské ájurvédské čaje
Složení: Bazalka indická, Fenykl obecný, Chřest hroznovitý (Shatavari), Indický angrešt, Kmín kořenný, Kurkuma, Lékořice lysá, Pískavice řecké seno, Šabrej kmínovitý, Vrcholák myrobalánový, Vrcholák tříslovinný, Zázvor lékařský
Balení: 100 g
Na co je: Citlivé trávení, Intolerance
Kategorie: broskve, celer, detoxikace trávicího traktu, ekzémy, fazole, jablka, jahody, kopřivka, meruňky, mléko, ořechy atd.), potravinové alergie (lepek, pšeničná mouka, rajčata, sója, špenát, vejce, vyrážky
Balení: 100 g sypaného čaje
Složení: glycyrrhiza glabra, curcuma longa, foeniculum vulgare, terminalia chebula, terminalia bellirica, emblica officinalis, rubia cordifolia, zingiber officinale, trigonella foenum-graecum, cuminum cyminum, carum carvi

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Everest Ayurveda s.r.o.

Everest Ayurveda s.r.o. je česko-slovensko-nepálská společnost, která v souladu s indickou tradicí šíří hlubší povědomí o ájurvédském lékařství, zdravém způsobu života, užívání himálajských bylin a vnitřním rozměru člověka. V České republice a na Slovensku byla společnost založena v roce 2004 ve spolupráci s nepálským ájurvédským lékařem Dr. Ka Dev Jha.

Předmětem výroby, dovozu a velkoobchodní činnosti společnosti jsou tradiční ájurvédské přípravky z Nepálu a Indie. Everest Ayurveda s.r.o. má své sídlo v České republice s centrálou v Praze, firemní pobočkou na Slovensku se sídlem v Bratislavě a výrobu bylinných přípravků v Nepálu se sídlem v Káthmándú.